ARTIST – NINA BERGMAN

NINA BERGMAN

Konsthantverkare och skulptör.

Har varit yrkesverksam keramiker sedan 2015 och är mest känd för mustaschkoppen som jag tog fram 2014, den har presenterats på tävlingen för Sveriges vackraste skägg: En Karl Med Skägg 2015 i Malmö och 2016 i Göteborg och sålts under Livstilsmässan för den skäggprydde i Eskilstuna  2016. 

Utbildade mig inom keramik på Carl Malmstens skola för gestaltande arbete, Capellagården, Öland

2010-2012. Under några år hade jag butik och ateljé

på Gotland innan jag bestämde mig för att bege mig till Pukeberg och få verka som konsthantverkare och skulptör här. Har alltid fascinerats av lerans alla möjligheter och tycker om att exprimentera med olika uttryck. För mig är det oändligt och nervkittlande.

 

Nyfikenheten driver mig att testa och förhoppningsvis göra något litet misstag i processen som kan ge mig en intressant riktning i mitt skapande.
Något oförutseende.

 

I Skulpturens linjer där former, vinklar, kanter, hål-gropar möter korsningar som är något skeva och att få ge en rörelse till en känsla jag vill väcka hos betraktaren, det är i det flow som väcker min kreativa lust att skapa.

Mina bruksföremål vill jag ska upplevas som både tilltalande för ögat och vara praktisk att använda eller något man vill ha framme för att man tycker den är vacker i form och färg.

 

@en.bergman

@skulpturbergman

www.ateljehuspukeberg.se

 

 

IMG_8450.jpg