top of page

Skulptör och Konsthantverkare 
NINA BERGMAN

NINA BERGMAN

Konsthantverkare och skulptör.

Har varit yrkesverksam keramiker sedan 2015 och är mest känd för mustaschkoppen som jag tog fram 2014, den har presenterats på tävlingen för Sveriges vackraste skägg: En Karl Med Skägg 2015 i Malmö och 2016 i Göteborg och sålts under Livstilsmässan för den skäggprydde i Eskilstuna  2016. 

Under några år hade jag butik och ateljé på Gotland för att sedan bo och verka nere i Glasrikets Pukeberg som kursledare och konsthantverkare. Mycket lärorik tid. Nu har jag styrt min kosa tillbaka till mitt ursprung som är Västerbotten, har ateljé, sommarbutik och kurser året om i vackra Olofsforsbruk i Nordmaling, här är en perfekt plats att få vara, mycket aktiviteter och vyerna är mäktigt inspirerande. Att få vara nära norrländska naturen, havet och familjen samt få återupptäcka hela norrland igen. Med nya ögon.

 

Har alltid fascinerats av lerans alla möjligheter och tycker om att exprimentera med olika uttryck. För mig är det oändligt och nervkittlande.

 

Nyfikenheten driver mig att testa och förhoppningsvis göra något litet misstag i processen som kan ge mig en intressant riktning i mitt skapande.


Något oförutseende.

 

I Skulpturens linjer där former, vinklar, kanter,
hålgropar möter korsningar som är något skeva
och att få ge en rörelse till en känsla jag vill väcka hos betraktaren, det är i det flow som väcker min kreativa lust att skapa.

Mina bruksföremål vill jag ska upplevas som både tilltalande för ögat och vara praktisk att använda eller något man vill ha framme för att man tycker den är vacker i form och färg.

 

@en.bergman

@skulpturbergman

Ateljé, sommarbutik och kursverksamhet i Olofsforsbruk i Nordmaling.

#olofsforsbruk

 

 

IMG_8450.jpg
Gå en kurs hos mig.
Kurser


 
Då och nu
Konsthall Pukeberg
Vandalorum
Capellagården
Sintra i Göteborg
Gotlandskulturum
Skäggmässan 
En Karl Med Skägg

...under uppdatering...


 
bottom of page